Deel dit artikel
-

Pokémon Go: 200 miljoen dollar omzet in eerste maand

Pokémon Go heeft sinds de lancering 200 miljoen dollar opgebracht, volgens Sensor Tower. Zelfs Clash Royale van Supercell kan daar niet aan tippen: die haalde in zijn eerste maand 125 miljoen dollar op.

Nintendo heeft het record louter bereikt met in-app aankopen. Het spel zelf is immers gratis te gebruiken. Een deel van de omzet lijkt gegenereerd in Japan, het land waar het spel is ontwikkeld.

Volgens weer een ander meetbureau App Annie verdient Nintendo 10 miljoen dollar per dag. Het succes van Pokémon Go gaat niet ten koste van andere gameapps zoals Mobile Strike, Clash of Clans en Candy Crush Saga. Mogelijk trekt Pokémon Go een breder  publiek dat minder vaak de genoemde games speelt.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeffrey

Relevante informatie in dit geval is wel dat het niet Nintendo is die al dit geld verdient, maar Niantic. Nintendo heeft direct en indirect een veel kleiner aandeel.

Jan Libbenga (Emerce)

Welke financiële afspraken die twee bedrijven hebben gemaakt binnen de joint venture The Pokemon Company (waarin Nintendo 33 procent stemrcht heeft) is voor zover ik weet nooit bekend gemaakt. In elk geval kun je dat niet afleiden uit de aandelenverhouding.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond