Deel dit artikel
-

Politie verstoort vuurwerkhandel in Telegramgroep

Het vuurwerkteam van het district Friesland heeft ingegrepen in een Telegramgroep waarin op grote schaal verboden vuurwerk werd verhandeld. Het is de eerste keer dat zo’n Telegram-vuurwerkgroep volledig van de beheerder is overgenomen.

De beheerder is als verdachte aangehouden op verdenking van het faciliteren van de handel in het verboden vuurwerk. De (persoons)gegevens die in de groep rondgingen worden op dit moment veiliggesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In de Telegramgroep Vuurwerkhandel Noorden werden op grote schaal verboden vuurwerk en explosieven aangeboden. De Telegramgroep faciliteerde de handel en maakte deze mogelijk, doordat verschillende handelaren aan elkaar werden gekoppeld. Handelaren kochten via de groep vuurwerk van elkaar. Dit vuurwerk werd gekocht om zelf weer door te verkopen of voor eigen gebruik.

Donderdagmiddag 17 november vielen agenten de woning van de handelaar binnen en werd hij aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen. Bij de aanhouding werden een grote hoeveelheid shells (mortierbommen, zie foto), een hoeveelheid contant geld en zijn telefoon in beslag genomen.

Na de aanhouding is het via de telefoon van de verdachte gelukt het beheer van de Telegramgroep over te nemen om de handel te verstoren en te stoppen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond