Deel dit artikel
-

Politie waarschuwt voor oplichting met pakketbezorgdiensten

De politie ziet de afgelopen maanden een stijging van het aantal aangiftes van oplichting via berichten die zogenaamd van pakketbezorgdiensten afkomstig zouden zijn.

Het bericht dat slachtoffers via sms of mail ontvangen, lijkt afkomstig van PostNL, DHL, DPD of een andere bekende pakketbezorgdiensten. Vaak staat er in het bericht dat je invoerkosten of verzendkosten moet betalen en dat pas dan het pakketje wordt bezorgd. Vervolgens lokken de criminelen slachtoffers via een link naar een nepwebsite en halen op die manier geld van je bankrekening.

De politie wijst de lockdown en de winkels die sindsdien gesloten zijn als belangrijkste oorzaak aan. Mensen bestellen nu bijna alles online en daar maken criminelen misbruik van. Heb je een pakket besteld via een Alibaba of AliExpress, dan klinkt het ook best aannemelijk als er om invoerkosten wordt gevraagd.

De schade voor de slachtoffers is groot, aldus Buitenhuis. Het totale bedrag dat criminelen op die manier buit maken komt landelijk neer op meer dan 1000 euro per dag. De politie vermoedt dat dit pas het topje van de ijsberg is, omdat veel mensen geen aangifte doen als ze op die manier worden opgelicht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hannie Habraken

beste mensen ik wordt zo wel 5 xper week met een berichtje gegeven maar ik zelf doe er niets alleen zeg ik dat ik niets heb besteld en dat ze oplichters zijn laat even weten want er staan tilefoon nummer bij als je die miet hebben geef ik ze wel door BVD Hannie Habraken

Ongelofeloos!

Denken ėn handelen als eencellige is moeilijk, zonodig onmogelijk! En daar profiteren dat soort knaapchen van! Succes! 😀

Nb: geld lenen kost geld!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond