Deel dit artikel
-

Postbank introduceert beleggen via de mobiele telefoon

De Postbank gaat haar klanten laten beleggen via de mobiele telefoon. Volgens de bank betreft het hier een voor Europa unieke service. Vooralsnog gaat het om een proef van een half jaar, maar de bank verwacht dat in 2001 al haar klanten met WAP hun effectenportefeuille kunnen beheren.

Honderd klanten van de Postbank zullen gedurende zes maanden de nieuwe service van de bank uitproberen. Deze groep bestaat uit mensen die veel transacties via het web doen. Voor de nieuwe WAP-service heeft de Postbank een overeenkomst gesloten met Libertel en Ericsson . Met een Ericsson R320 WAP-telefoon kunnen klanten via Libertel verbinding maken met de Postbank en hun on line orders direct op de beursvloer plaatsen. Via een keuzemenu kan de klant opdracht geven om fondsen te kopen, verkopen en tegen welke koers. Nadat de order uitgevoerd is krijgt de klant een SMS-bericht ter bevestiging. Daarnaast is het voor gebruikers mogelijk de actuele koersen op te vragen en inzage te krijgen in de actuele samenstelling van het depot.

Klanten bij de Postbank kunnen nu al effectenorders plaatsen via een bemande telefoonlijn, de Beursorderlijn en een onbemande telefoonlijn, de automatische Orderservice en Internet. De WAP-dienst is volgens de bank niet de laatste mobiele service die de Postbank aan haar klanten zal bieden. "Deze service is een opstapje naar bredere dienstverlening via de mobiele telefoon. Dat zal waarschijnlijk meer in de richting van verzekeringen of betalingen gaan", aldus woordvoerder Ronald Kooren.

Deel dit bericht

2 Reacties

John Nebbeling

Vol verbazing dit artikel gelezen. Met name de stelling dat dit de primeur is…. Ik beleg al enkele maanden via internet en mobiele telefoon bij ALEX. En met de mobiele telefoon wordt er dan wel geen gebruik gemaakt van Wap, maar met behulp van codes. Zonder tussenkomst van mensen. En binnen de minuut de order op de beursvloer. Niet alleen voor de AEX, maar ook NYSE etc. etc.

Ajaji

Het lijkt me erg handig, ik ben zeer benieuwd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond