Deel dit artikel
-

Prime investeert 13 miljoen in Thuisbezorgd.nl

Investeerder Prime Ventures neemt voor dertien miljoen euro een belang in online eetbezorgdienst Thuisbezorgd.nl. 

Hoeveel procent van de aandelen de investeerder daarvoor in ruil krijgt, is vanochtend niet bekend gemaakt. Thuisbezorgd wil het geld gebruiken voor internationale expansie. Het is reeds actief in negen landen en werkt daar onder de naam Takeway.com.

De online bezorgdienst zegt dat het afgelopen jaar voor circa honderd miljoen euro aan omzet aanbracht bij de negenduizend aangesloten restaurants. Daarvoor vangt het een percentage voor de bemiddeling. Iedere maand worden er zo’n drie miljoen maaltijden via het web besteld bij het Nederlandse bedrijf.

Directeur Jitse Groen: “Prime Ventures ondersteunt de groei van de organisatie en heeft bijvoorbeeld geholpen met het aantrekken van Brent Wissink als operationeel directeur.”

Tweakers meldt dat de investering vooral zal worden aangewend op te groeien op de Duitse markt. De Nederlanders zijn daar actief onder de naam Lieferservice.de. Uit Google Trends blijkt dat first mover Pizza.de, een onafhankelijke partij, met afstand de marktleider is.

Lokale concurrent Lieferando verwierf net voor de zomer een kapitaalinjectie van vier miljoen euro.

Deel dit bericht

7 Reacties

Robert

100 miljoen omzet. Reken daarbij een commissie (wat ik uit eerdere artikelen begreep) van 6-10% per bestelling en ga uit van een gemiddelde bestelwaarde van 25 Euro.

Dan dus een “echte” omzet voor Thuisbezorgd van circa 8 miljoen over 2011.

okkie

100Miljoen bestelwaarde op 3Miljoen bestellingen per maand. Hmmm, 100Miljoen per jaar = +8Miljoen per maand/3Miljoen maaltijden = +/- Euro 2.78 per maaltijd.

Tja.

Rob Bogaers

@Okkie: idd een vreemd bedrag voor een aCPO..

Maar toch wil ik Jitse enorm feliciteren en succes wensen om samen de grootste en beste te worden!

Gerard Veree

En Belgie….

http://www.google.com/insights/search/#q=pizza.be%2Cjust%20eat%2C&geo=BE&cmpt=q

En NL

http://www.google.com/insights/search/#q=thuisbezorgd%2Cjust%20eat%2C&geo=NL&cmpt=q

Thuisbezorgd dus ongeveer 1,5 x Justeat en in Belgie is Justeat groter. Dus daar is idd nog wel wat funding voor nodig;)

Patrick

@Gerard interessante vergelijking, aangezien Thuisbezorgd beweert marktleider te zijn in België. Ook in Duitsland zijn zij de 2e partij volgens eigen zeggen, maar de feiten zeggen dus toch wat anders. Ik denk dus dat Prime waarschijnlijk niet echt goed marktonderzoek heeft gedaan, anders hadden ze geweten dat dit (blijkbaar) een loze investering is.

Yo

Die Patrick baseert zijn feiten op één manke google trends vegelijking… facepalm

Yo

en Gerard ook facepalm

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond