Deel dit artikel
-

Pritle: ‘We maken dromen bereikbaar’

Online vermogensbeheerder Pritle wil geautomatiseerd vermogensbeheer toegankelijk maken voor grote groepen Nederlandse beleggers die een persoonlijke droom willen realiseren. Dat kan eerder stoppen met werken, een boot of zelfs een wereldreis zijn.

Laagdrempeliger en goedkoper, dat zijn de woorden die Pritle-oprichter Thomas Bunnik regelmatig laat vallen. Beleggers kunnen al met een tientje beginnen en zelf een tijdpad en doel uitzetten. Ze worden daarbij begeleid met visualisaties en geautomatiseerde aanbevelingen.

Met spaargeld bij de bank wordt het steeds lastiger om dromen te realiseren, maar voor beleggen is een goede coach onontbeerlijk, zegt Bunnik. Door die grotendeels te automatiseren, hoeven er geen hoge kosten te worden doorberekend. De startup rekent een jaarlijkse commissie van 0,5 procent. De onderliggende beleggingsfondsen kosten gemiddeld 0,2 procent per jaar. Pritle is daarmee naar eigen zeggen tot zeventig procent goedkoper dan traditionele banken en vermogensbeheerders.

Momentum
Samen met medeoprichters Azman Hamid en Stewart Bowers besloot Bunnik vorig jaar geen nieuw bedrijf op te zetten, maar de bestaande vermogensbeheerder Fundix over te nemen en die om te bouwen. “We hebben eerst gekeken of we dit concept vanuit bestaande financiële instellingen konden realiseren. Ik heb zelf acht jaar bij ABN AMRO gewerkt, waar ik wereldwijd verantwoordelijk was voor het fondsenaanbod. De IT-infrastructuur van banken stamt in veel gevallen echter uit de jaren negentig. Daarom kunnen banken geen snelle omslag maken naar moderne technologie.”

Geheel uit het niets beginnen heeft ook nadelen, erkent hij. “Het aanvragen van een bankvergunning neemt tijd in beslag, en wij wilden niet langer wachten. Door de lage rente bij banken is dit het moment om met iets nieuws te komen.” De aankoop van Fundix, met ongeveer honderd miljoen euro aan belegd vermogen, kwam dus gelegen.

Verrassingen
Alles draait om vertrouwen, benadrukt de medeoprichter. Het jaar 2015 was, na alle negatieve publiciteit over de onder de maat presterende Alex Vermogensbeheer, nou niet bepaald het jaar van het online vermogensbeheer. “Alex heeft in 2008 een verlies kunnen voorkomen, waarna verwacht werd dat zij dit zouden kunnen herhalen. Wij doen aan maximale risicospreiding op basis van 25 jaar solide beleggershistorie. En beleggen in aandelen, obligaties, geldmarkten, beursgenoteerde vastgoedbedrijven en grondstoffen.” Ook bouwt Pritle geleidelijk het beleggingsrisico af naarmate klanten dichter bij het financiële doel komen. “Hierdoor minimaliseren we het risico op verrassingen.”

Het meest opvallend is nog wel dat de doelen ook zo reëel mogelijk worden gemaakt. Via een knop bijvoorbeeld, waarmee in de nabije toekomst de gedroomde boot kan worden besteld of een wereldreis kan worden geboekt. Daartoe werkt de startup samen met partners als Booking.com en Uber. “Deze aanpak heeft ook als voordeel dat de klant niet voortdurend hoeft te worden aangemoedigd om zelf actie te ondernemen, zoals bij veel vermogensbeheerders het geval is. Hij kan meteen zien of het beoogde doel wordt gehaald.”

Bunnik is ervan overtuigd dat de formule rijp is voor grote delen van Europa en dus breidt Pritle nog dit kwartaal uit naar België. “Daarna willen we de vleugels uitslaan naar nog meer Europese landen.”

*Dit artikel verscheen eerder in het febraurinummer van Emerce magazine (#146)

Foto: Vincent Boon (in opdracht van Emerce)

Deel dit bericht

11 Reacties

Piet

Totaaaal debiel!!!!

Via een knop bijvoorbeeld, waarmee in de nabije toekomst de gedroomde boot kan worden besteld of een wereldreis kan worden geboekt.

Alles draait om vertrouwen, benadrukt de medeoprichter. Nou het enige dat een boot of een andere droom realiseren middels zo’n platform bij mij opwekt is een ERNSTIG WANTROUWEN!!!!!

Het enige advies dat ik voor consumenten heb die met dergelijke partijen in zee gaan.

PAS OP!!!!!

johan

Helemaal eens met Piet, tijdens het lezen van dit stuk gingen bij mij ook alle alarmbellen af!

‘We maken dromen bereikbaar’ aldus Bunnik. Nou dat doe en wil je helemaal niet, alleen de eigen dromen wil je bereikbaar maken. Kom op zeg. Lijken me typisch van die mensen die als droom hebben om op de Bahamas andermans spaarcentjes te verbrassen. Ik word hier kriebelig van, hopelijk heb ik het mis!!

Thomas Bunnik

Beste Piet en Johan, Wat vervelend om te lezen dat jullie zo bezorgd reageren. Samen met mijn team van 27 professionals, advocaten, technologie experts en financieel specialisten met jarenlange ervaring werken we aan het moderniseren van de vermogensbeheer sector. Met de door de AFM en DNB goedgekeurde bestuurders en overname van Fundix (nu Pritle) en de forse groei sinds oktober 2015 bedienen we duizenden klanten. Het is belangrijk voor ons allemaal om zorg te dragen voor een gezonde financiële toekomst. Toegankelijker, eenvoudiger en voordeliger vermogensbeheer stelt iedereen daartoe in staat. Door een koppeling te maken met andere dienstverleners bieden wij additioneel voordeel aan onze klanten en wordt het opbouwen van vermogen doelgerichter. Ik nodig jullie van harte uit voor een persoonlijke kennismaking en uitgebreide toelichting over onze dienstverlening. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen via http://www.pritle.com Hopelijk ontmoeten wij elkaar snel.

Piet

Nee Thomas, Bedankt. Ik heb hier bijzonder weinig vertrouwen in.

En tegen de tijd dat ik mijn droom waar kan maken, dan zou ik deze boot http://www.catana.com/catana-catamarans-en/catana-c53 toch niet via een button via jullie site aankopen, maar gewoon even langs de werf in frankrijk gaan. Het is immers niet zo maar een aankoop toch?

Thomas Bunnik

Beste Piet,

Heel begrijpelijk dat je je boot niet zomaar online koopt.

De reden dat wij partnerships aangaan met partijen als Booking.com is juist om onze klanten meer uit hun geld te laten halen. Wanneer je online aankopen doet kunnen wij binnenkort voordeel bieden bij verschillende derde partijen.

Hopelijk neemt je vertrouwen in online dienstverleners zoals Pritle, en Pritle in het bijzonder, naar verloop van tijd toe. Vooral ook omdat veel diensten en bijbehorende voordelen zich juist online zullen manifesteren.

Je blijft van harte welkom bij ons voor een kop koffie.

Met vriendelijke groet,
Thomas

Piet

Nogmaals hartelijk dank voor het aanbod Thomas.

Maar ik pas toch voor die koffie, voor mijn gevoel ga ik dan met een contract dat ik niet wil de deur uit.

Ik kijk over een jaar wel eens hoe de zaken ervoor staan.

Thomas Bunnik

We zien je graag als klant in de toekomst. Hartelijke groet, Thomas

piet

Reken er maar niet op, wellicht fiets ik deze week een keer langs om schuchter door het raam te kijken 🙂

Thomas Bunnik

Haha. Ik zal de koffie vast zetten

Harry

Pritle is een openbaring! Laagdrempelig en simpel. Voorafgaand heb ik mij verdiept in de achtergrond van de oprichters, prima reputatie. De website en je account geeft volledige transparantie en is informatief. Beleggen heeft een zeker risico, maar de werkwijze van Pritle garandeert een maximaal rendement tegen de laagst mogelijke kosten. Zeer tevreden dus.

Thomas Bunnik

Thanks Harry! Goed om te horen! Wij verwelkomen iedere dag vele nieuwe klanten en hechten veel waarde aan feedback! Wij willen de meest gebruikte en gewaardeerde online vermogensbeheerder van Europa worden! Als je ooit suggesties hebt ter verbetering laat het ons ajb weten via support.nl@pritle.com Hartelijke groet, Thomas

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond