Deel dit artikel
-

Privacytoezichthouders doen onderzoek naar Windows 10

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) doet onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens via Windows 10 door Microsoft. Daartoe werkt de toezichthouder samen met privacytoezichthouders uit Beieren, Frankrijk, Hongarije, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De toezichthouders zijn bezorgd dat Microsoft fundamentele privacyregels niet naleeft.

De privacyautoriteiten hebben aangegeven dat Microsoft alleen persoonsgegevens mag verzamelen voor uitdrukkelijk omschreven en gerechtvaardigde doelen. De gegevens mogen ook niet worden verwerkt op een manier die onverenigbaar is met deze doelen.

Microsoft verwerkt onder meer gegevens met het doel persoonlijke advertenties aan te bieden. Het bedrijf moet duidelijk uitleggen welke soorten persoonsgegevens het bedrijf voor welke doelen verwerkt, omdat er zonder deze informatie geen sprake kan zijn van rechtsgeldige toestemming.

Ook maakt men zich zorgen over de standaardinstellingen en het gebrek aan controle van mensen over wat er bij Microsoft met hun gegevens gebeurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond