Deel dit artikel
-

ProCures wil doorstart met Free Record Shop

Investeringsmaatschappij ProCures uit Bussum, die eerder ook de noodlijdende Selexyz-boekwinkels redde, hoopt binnen een maand met Free Record Shop een doorstart te kunnen maken. De winkelketen vraagt vandaag het faillissement aan.

De werknemers is gevraagd om zonder loon door te werken. Alleen waar huurders andere plannen hebben met hun pand, kan een winkel noodgedwongen, mét personeel, verdwijnen, zo laat een woordvoerder van ProCures weten.

De investeerder denkt Free Record Shop binnen twee jaar uit de rode cijfers te hebben. Dan moet er wel een ander businessmodel komen dat nu nog niet naar buiten wordt gecommuniceerd. Of online daarvan deel uitmaakt is niet duidelijk. ECI nam vorig jaar de exploitatie van Freerecordshop.nl en Freerecordshop.be over, en blijft voorlopig gewoon orders uitleveren. Over de verkoop wordt een percentage afgedragen.

Overigens zal ProCures eerst met de curator om de tafel moeten. Die kan ook nog met andere partijen praten. De door ProCures geredde Belgische tak, met 75 Free Record Shops en 54 Game Mania-winkels, zou al wel winstgevend zijn.

Naar verluidt werden de winkels zaterdag goed bezocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond