Deel dit artikel
-

‘ProCures weer aan onderhandeltafel Free Record Shop’

Investeringsmaatschappij ProCures is de belangrijkste kanshebber voor de redding van de Free Record Shop-keten. Dat melden het FD en De Telegraaf vandaag.

Het bedrijf zat afgelopen donderdag weer om de tafel met de curatoren van de failliete muziek-en- filmketen. De investeringsmaatschappij heeft de voorkeur van de oude directie en oprichter Hans Breukhoven.

Eerder gingen ProCures en de curatoren in ruzie uiteen. Het Bussumse bedrijf weigerde als afgesproken een lening van zeven miljoen euro aan Free Record Shop te verstrekken toen bleek dat de schulden hoger waren dan gedacht. Dat geld zou onmiddellijk zijn verdampt. Een voorstel om het geld te reserveren zou niet zijn geaccepteerd.

ProCures zou de enige partij zijn geweest die zelfs tot drie keer toe een bod uitbracht op de winkelketen. Volgens boze tongen zouden de vermeende geïnteresseerden (onder wie de in Duitsland woonachtige Martijn Rozenboom) slechts de markt zijn ingeleid om de prijs nog wat te verhogen.

De details moeten in het weekend nog worden uitgewerkt, maar het lijkt erop dat maar een beperkt deel van het bedrijf een doorstart maakt. Waarschijnlijk gaat het om een dertigtal winkels. Dat zou betekenen dat een aanzienlijk deel van de winkels alsnog moet sluiten. Free Record Shop had vóór het faillissement 141 winkels in Nederland en 75 in België en Luxemburg. Ook zijn er nog 93 Game Mania winkels. Er werkten 700 mensen bij het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond