Deel dit artikel
-

Prostitutie 2.0: gouverneur New York betrapt

In een land waar prostitutie, op twee staten na, illegaal is, werd de gouverneur van New York onlangs betrapt op het snoepen van dit verboden fruit. Opmerkelijk was dat Eliot Spitzer zijn oog had laten vallen op een prostitutiesite in de stijl van web 2.0.

Ook ’s werelds oudste professie maakt werk van de laatste technologische ontwikkelingen. De sinds kort uit de lucht gehaalde ‘red light’-site verleende diensten waarbij cliënten en prostituees uit Amerika en Europa aan elkaar gekoppeld werden.

Het prostitutienetwerk maakte gebruik van een rating-systeem. De dames van lichte zeden werden beoordeeld met 1 tot 7 sterren. Prijzen waren gebaseerd op de hoeveelheid sterren van een dame. De club vroeg bijvoorbeeld 2.000 dollar per uur voor een prostituee met drie sterren. Voor zeven sterren werd al snel 3.000 dollar neergelegd.

Gerespecteerde cliënten kregen daarnaast nog eens toegang tot speciale onderdelen van de site. "De meest gewaardeerde klanten kregen een speciaal lidmaatschap voor de ‘Icon Club’, een afgeschermd gedeelte van de site", zo is te lezen in een verklaring van de FBI. Dit gaf klanten de gelegenheid om, illegaal, exclusieve prostituees te bestellen waar de prijzen begonnen bij 5.500 dollar per uur.

Het prostitutienetwerk omhelst misschien de technologie om verder te kunnen groeien, zo ook de FBI. Vele e-mails werden onderschept. De FBI legt de vier verdachte eigenaren van de online club witwas- en prostitutiezaken ten laste.

Het was de New York Times die ontdekte dat Spitzer ‘Client-9′ uit de documenten van de FBI was. De gouverneur wordt vooralsnog niet vervolgd. Spitzer maakte woensdag wel bekend zijn baan per maandag op te zeggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond