Deel dit artikel
-

Protonmail met versleuteld mailen via Tor

Protonmail, bedacht door wetenschappers van CERN en MIT, heeft zijn toch al superveilige maildienst nog een stap veiliger gemaakt. De Zwitsers bouwden een Tor-versie.

“Er zijn steeds meer landen die toegang tot privacydiensten monitoren en belemmeren. Daarmee snijden ze toegang tot vitale hulpmiddelen af. In bepaalden landen is het niet de vraag of maar wanneer dat gaat gebeuren. Daarom hebben we een Tor hidden service ontwikkeld”, aldus het bedrijf.

Protonmail claimt dat het ’s werelds grootste superveilige webmaildienst is. Het begon ooit als een project op Kickstarter maar liep sindsdien uit de hand qua interesse. De dienst scant geen mail van gebruikers voor reclame of andere analyses. Er wordt enkel geld verdiend met abonnementen op extra’s bovenop de basisdienst.

“Tor is ook goed voor onze toegankelijkheid. Als Protonmail in jouw land wordt geblokeerd kun je ons toch bezoeken via de Tor-site. En omdat die ‘verborgen’ is, een lastig te vinden fysieke locatie heeft, zijn we ook minder ontvankelijk voor DDoS-aanvallen.”

Het bedrijf werkt aan betere ondersteuning voor bedrijfsaccounts, een online agenda, IMAP-achtige functies en komt met een Dropbox-achtige dienst.

Een TED Talk van oprichter Andy Yen:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: mondo79 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond