Deel dit artikel
-

Provincie Zuid Holland stelt half miljoen beschikbaar voor 5G-innovaties

De provincie Zuid Holland stelt een half miljoen euro beschikbaar voor het Zuid-Hollandse MKB om 5G-innovaties te testen. Dit kan op verschillende fieldlabs in Zuid-Holland waar het nieuwe 5G-netwerk beschikbaar is.

Nergens ter wereld is er zo’n uitgebreid netwerk van samenwerkende 5G-testfaciliteiten als in Zuid-Holland, zo stelt de provincie.

Veel grote bedrijven bereiden zich al voor op de komst van 5G, vaak samen met een van de aanbieders van 5G-infrastructuur. Om ook het MKB de mogelijkheid te geven 5G-innovaties te testen, stelt de provincie 500.000 euro beschikbaar. Zij kunnen dan aan de slag in een van de deelnemende fieldlabs.

Mkb’ers kunnen tussen de 10.000 en 50.000 euro ontvangen om hun 5G-innovatieproject in een van de deelnemende fieldlabs uit te voeren. De fieldlabs werken daarbij met de 5G-infrastructuur van de TU Delft en ondersteuning van de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de Economic Board Zuid-Holland, KPN en T-Mobile. Zo’n 50 MKB-bedrijven hebben al interesse getoond om van de regeling gebruik te maken.

Foto Lisa via Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond