Deel dit artikel
-

KPN begint 5G Field lab voor de zorg

KPN begint een zesde 5G Field Lab gericht op de zorg. Dat maakte Jacob Groote van KPN zojuist bekend op het jaarcongres van Telecompaper.

In het nieuwe fieldlab wil KPN helpen met het snel opzetten van coronateststraten waarbij snel data kan worden gedeeld. Er zal ook worden geëxperimenteerd met dataverbindingen voor ambulances.

Ambulancezorg Groningen heeft al eens een toepassing getest waarmee medisch specialisten vanuit het ziekenhuis live met het ambulancepersoneel meekijken in noodgevallen en acute zorgsituaties.

KPN heeft op dit moment vijf Field Labs verspreid door het land. Samen met technologiepartners worden in diverse branches experimenten in de praktijk uitgevoerd.

Samen met de Gemeente Amsterdam en de Johan Cruijff ArenA onderzoekt KPN hoe 5G het wonen, werken en recreëren in de stad en in de buurt leuker en veiliger kan maken.

In Helmond wordt 5G-technologie ingezet voor zelfrijdende voertuigen en intelligente transportsystemen.

Samen met de Wageningen University and Research werkt KPN aan slimme oplossingen, zoals robotisering en drones voor de akkerbouw.

Op de Brainport Industries Campus werkt KPN met partners aan kritische 5G-toepassingen voor aansturing van productieprocessen en het verbeteren van Human Machine interactie.

In Rotterdam wordt geexperimenteerd bij Shell Pernis met inspectierobots, slimme helmen en AR apparaten.

Foto Pexels

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond