Deel dit artikel
-

Proximus verhoogt 5G snelheden in Antwerpen en Gent

Proximus gaat nog snellere 5G-technologie activeren op een aantal locaties in de omgeving van Antwerpen, Gent en Haasrode. Het maakt daarvoor gebruik van de voorlopige spectrumlicentie voor de 3,6-3,8 GHz-band, die toezichthouder BIPT vorige zomer heeft toegewezen.

Acht maanden na de officiële lancering van 5G is Proximus nog altijd de enige telecompartij in België die openbare 5G aanbiedt.

Deze zomer heeft het BIPT aan verschillende spelers, waaronder Proximus, voorlopige gebruiksrechten toegekend voor de 3,6-3,8 GHz-band. Hierdoor kunnen de operatoren het volledige potentieel van 5G verder blijven ontginnen in afwachting van een definitieve toewijzing van het spectrum in het kader van een veiling, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 zal plaatsvinden.

De nieuwe technologie maakt nog een snellere ervaring mogelijk, met snelheden die naar verwachting tot dubbel zo hoog zullen liggen als op het bestaande 4.5G-netwerk. Dit zal resulteren in nog betere prestaties voor dagelijkse toepassingen zoals telewerk, videostreaming en online gaming.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond