Deel dit artikel
-

Rabo sluit eerste klanten we.trade aan

Rabobank heeft de eerste klanten live transacties laten uitvoeren via we.trade, het Europese handelsplatform op basis van blockchaintechnologie. Het platform vereenvoudigt internationale handelstransacties en is een initiatief van negen banken.

Cotap in Genemuiden, een groothandel in vloeren, is de eerste klant van Rabobank die gebruik maakt van we.trade.

Inmiddels zijn meer klanten van Rabobank aangesloten. Het platform is vooral bedoeld voor klanten in het MKB met internationale ambities.

Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen met elkaar. Zakelijke partners kunnen elkaar vinden op het platform en transacties afsluiten. Als ze een bankproduct willen gebruiken, zoals een gegarandeerde betaling of werkkapitaalfinanciering, kunnen ze dit via het platform gemakkelijk aanvragen bij de bank. Nadat ze alle gegevens hebben ingevoerd, ontvangen de banken van de klanten het verzoek om de transactie af te wikkelen. Als aan de voorwaarden van het smart contract – op de blockchain – is voldaan, wordt de betaling automatisch geactiveerd.

Rabobank is de enige Nederlandse participerende bank in het Europese consortium. IBM bouwde het platform dat sinds kort live is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond