Deel dit artikel
-

Rabobank kiest voor NFC in mobieltjes

Rabobank kiest ervoor om contactloos betalen nationaal in te voeren via mobiele telefoons en sluit daarvoor een contract met leverancier Giesecke & Devrient.

De bank zal het mobiele systeem in de loop van 2014 introduceren, zo laat de leverancier vandaag met een persbericht weten. Het NFC-betaalsysteem werkt niet met stickers of aparte simkaarten maar, vermoedelijk, als app.

“Klanten van de Rabobank kunnen de mobiele betaalkaart online aanvragen en krijgen deze direct veilig afgeleverd op hun smartphone.” De bank neemt hiervoor het product Trusted Service Manager af.

Deze handeling verandert telefoons met een NFC-chip in een mobiele portemonnee. Wie een betaling in een winkel wil verrichten, hoeft enkel zijn telefoon langs de kassa te ‘vegen’ om het geld draadloos uit de bankrekening naar de kassa over te dragen. Bij de huidige NFC-proef in Leiden is voor betalingen onder de 25 euro geen pincode vereist. Daarboven wel. Negentig procent van de Leidse betalingen zijn bedragen onder de 25 euro.

Foto: wfabry (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond