Deel dit artikel
-

Radinn G2X: geruisloos racen

Met de stijgende temperatuur buiten wordt het tijd om erop uit te gaan en je interne accu sportief op te laden. Wat is er dan cooler dan met je wetsuit op een wakeboard te stappen en met meer dan vijftig kilometer per uur over het water te racen. Dát is nog eens touren langs de kust of over de meren.

Wat er in het eten of in de lucht in Zweden zit, weten we niet, maar het is vaak een voedingsbodem voor internationale innovaties. Van Tele2, Spotify tot Klarna, en binnenkort misschien ook wel voor Radinn.

In mei dit jaar lanceert het merk zijn G2X, een surfplank met jetaandrijving. Deze past op het dak of in de kofferbak van je auto. Dat klinkt ‘draagbaar’, maar vergeet echter geen karretje mee te nemen: het board weegt al snel enkele tientallen kilo’s. Zijn voorganger, toch nog een soort van testversie, woog namelijk 49 kilo. Gelukkig hebben ze op de G2X wél een paar draaghengsels gemonteerd.

Het wakeboard komt natuurlijk met een mobiele app, onder meer voor statistieken, maar daar heb je op het water niet zoveel aan. Dan heb je enkel de afstandsbediening nodig om je snelheid mee te regelen.

Specificaties
Afmeting: 190 x 70 x 12 cm
Gewicht: onbekend, maar zwaar
Aandrijving: elektrische jetmotor
Max. snelheid: 55 km/u
Standaard accu: 2.8 kWh
Gebruiksduur: 25” op volle snelheid
Leverbaar: vanaf mei 2018
Prijs: 9.900 euro
Site: radinn.com

* Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van Emerce magazine (#164).

Dit bericht is 7 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond