Deel dit artikel
-

Radiovergunning voor hacker Mitnick

Hacker Kevin Mitnick, ooit bestempeld als "de meest gezochte computercrimineel in de geschiedenis van de Verenigde Staten", krijgt zijn zendvergunning terug. Mitnick procedeerde enige jaren om zijn radiozender weer in de lucht te krijgen.

Kevin Mitnick (39) werd in de jaren negentig veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het inbreken in computers van Motorola, Novell, Nokia en Sun Microsystems. De FBI heeft ruim drie jaar naar hem gezocht. Mitnick werd beschuldigd van het veroorzaken van schade met een omvang van "tientallen miljoenen dollar". In 2000 kwam Mitnick vrij, op 20 januari loopt zijn proeftijd af.

Een deel van de straf van Mitnick is dat hij niet zonder overleg met de overheid gebruik maken van computers, software, modems of andere apparatuur met een internetverbinding. Wel mag hij een mobiele telefoon gebruiken, en kreeg hij toestemming om een manuscript uit te werken op een computer zonder internetverbinding. In een gesprek met persbureau AP zei Mitnick dat "niet de toestemming hebben om internet te gebruiken aanvoelt als geen toestemming hebben om de telefoon te gebruiken". Mitnick meldde dat hij een bedrijf wil starten gericht op beveiliging.

Als 13-jarige begon Mitnick met het maken van radio, hij verklaarde later dat het werken met radio's hem op het pad richting hacken had gebracht. Het verlengen van dergelijke vergunningen voor radio-amateurs is een formaliteit maar in het geval van Mitnick twijfelde de Federal Communications Commission. In 1999 begon hij met het procederen om zijn vergunning terug te krijgen, volgens Mitnick heeft het hem tot op heden zestienduizend dollar gekost om de vergunning wederom te bemachtigen. "Het is de duurste vergunning voor radio-amateurs ter wereld", aldus Mitnick.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond