Deel dit artikel
-

Raymon de Kruijff weg bij Emakina

Directeur Raymon de Kruijff vertrekt bij Emakina Nederland als leider. In de loop van volgend jaar wordt een vaste vervanger aangesteld.

De Kruijff begon tien jaar geleden interactief bureau Suntzu, dat in 2007 werd overgenomen door het in België aan de beurs genoteerde Emakina.

Op 1 december jongstleden legde hij zijn functie officieel neer. “De reden voor mijn vertrek nu is tweeledig. Aan de ene kant heb ik na tien jaar werken andere ambities gekregen. Daarnaast is het tijd dat er nieuw bloed in de organisatie komt. Emakina wil flink groeien in Nederland en een leidend onafhankelijk bureau worden in Europa.”

De Kruijff blijft aan als aandeelhouder en het ligt voor de hand dat hij als zelfstandig ondernemer op Europees niveau opdrachten zal worden aangedragen vanuit zijn voormalig werkgever. “Ik doe graag conceptueel werk. Dat deed ik veel voor Unilever en hoop ik ook voor andere grote merken te gaan doen.”

Afgelopen najaar maakte Emakina Group nog bekend dat het samenwerkingsverbanden sloot met Digital Jungle in China en Metia Group in Amerika. Zo vergrootte het zijn internationale bereik.

Emakina boekte over het eerste halfjaar van 2012 een omzet van 24,7 miljoen euro, een toename van 25,5 procent. De winst voor bijzondere lasten nam toe tot 2,5 miljoen euro. Netto werd een verlies geboekt van 263.000 euro als gevolg van bij de Belgische wet verplichte afschrijvingen op consolidatieverschillen.

Het bedrijf is actief in België, Frankrijk, Zwitserland, Nederland (Rotterdam) en Engeland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond