Deel dit artikel
-

Rechter grijpt in bij eigenaar webwinkel Neckermann

Readen Retail, eigenaar van webshop Neckermann, krijgt een
onafhankelijk bestuurder. Dat heeft de Ondernemingskamer donderdag bepaald. De rechter vermoedt belangenverstrengeling.

Investeerder Axivate kocht Neckermann in 2013 uit een faillissement en zocht een partner om de webwinkel weer op de rails te krijgen. Men kwam terecht bij Readen Holding Corporation van de broers Ronald en Joop Steenbergen, zoons van de oprichter van Kwantum Hallen. Axivate kreeg een belang van 23 procent in Readen Retail.

Er ging vervolgens veel mis. De fysieke winkels kwamen niet van de grond, in België sloten winkels voortijdig na geconstateerde fraude, en Otto trok de licentieovereenkomst met Raeden voor het gebruik van de handelsnaam in. Met Otto werd opnieuw onderhandeld, maar de broers deden dit namens Readen Holding Corporation, niet namens de holding waarin ook Axivate een belang heeft.

Axivate Capital zou de overdracht van de intellectuele eigendommen van de webwinkel hebben gefrustreerd, zo luidt het verwijt van de broers.

Van samenwerking is nauwelijks nog sprake. De advocaat van Axivate noemde Readen eerder al ‘structureel weigerachtig of niet in staat om verantwoording af te leggen’. De investeringsmaatschappij maakt zich bovendien zorgen over geldstromen tussen het bedrijf en andere vennootschappen van de gebroeders Steenbergen. De broers Steenbergen hebben inmiddels toegegeven dat zij de financiele rapportage ‘niet op orde hebben’.

De onderhandelingen buiten Axivate om roept vragen op over een mogelijk ongeoorloofd tegenstrijdig belang’, citeert het FD de Ondernemingskamer. Daarom wordt een onafhankelijke bestuurder benoemd. Wie dat gaat worden is nog niet bekend.

Axivate is aandeelhouder van Emerce

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond