Deel dit artikel
-

Warenhuis Otto betwist recht gebruik handelsnaam Neckermann in Nederland

Het Duitse warenhuis Otto lijkt niet gelukkig met het gebruik van de handelsnaam Neckermann in Nederland. Daarover loopt een discussie met het Duitse bedrijf, schrijft curator Seerp Gratama in het eerste faillissementsverslag van het failliete Neckermann.com Retail.

De curator zal dit nog nader onderzoeken en komt hierop terug in het volgende verslag, schrijft hij. Als er een discussie loopt over de naam, geldt dat ook voor de Nederlandse webwinkel die aan het faillissement is ontsnapt. Otto kocht in 2012 de merkrechten van Neckermann.

Een aantal partijen wil de boedel van het failliete Neckermann.com Retail overnemen. De winkels van Neckermann.com werden eind december failliet verklaard, evenals groothandel Readen.

Neckermann.com had ten tijde van het faillissement negen winkels in Almelo, Amsterdam, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Hengelo, Meppel en Zutphen, die voorheen van Kijkshop waren. De curator onderzoekt of de huurcontracten nog zijn over te dragen aan een andere partij, maar zonder de naam Neckermann wordt het mogelijk een moeilijk verhaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond