Deel dit artikel
-

Record aantal tablets geactiveerd op Eerste Kerstdag

Minstens 17,4 miljoen tablets en smartphones zijn geactiveerd op Eerste Kerstdag, 332 procent meer dan een jaar geleden. Dat blijkt uit gegevens van Flurry.

Vorig jaar werden minimaal 6,8 miljoen smartphones en tablets in gebruik genomen. En dat zijn conservatieve schattingen, omdat Flurry niet volledig zicht heeft op alle activaties.

Er werden dit jaar meer tablets dan smartphones geactiveerd, hoofdzakelijk iPads, maar de Amazon Kindle doet het ook goed.

Niet verrassend bereikte ook het aantal downloads van apps op Eerste Kerstdag een nieuw record. Het volume steeg met 112 procent naar 328 miljoen apps.

Op Eerste Kerstdag werd er in de VS nog volop online gewinkeld, zo blijkt uit gegevens van Experian. Zeker 115 miljoen Amerikanen keken op sites van Target, BestBuy, Sears en Apple. Het verkeer ligt 27 procent hoger dan een jaar geleden. Apple iTunes had 193 procent meer verkeer dan een jaar geleden. De dag na kerst (Boxing Day) is  traditioneel de grote uitverkoop- en ruildag in de VS en in landen als Engeland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond