Deel dit artikel
-

Cyber Monday wordt weer een klapper

Cyber Monday, de elektronische variant van het Amerikaanse koopjesfeest Black Friday, gaat dit jaar nieuwe records breken. Dat verwachten cijferaars van onder meer Adobe en Forrester. Adobe gaat uit van een omzet van ruim 2 miljard dollar.

Cyber Monday is de maandag die volgt op Thanksgiving aanstaande donderdag, een van de belangrijkste feestdagen in Noord-Amerika. Traditioneel is dit de dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei ‘andere goede dingen’. Op de vrije vrijdag daarna openen de winkels hun deuren voor koopjes, beter bekend als Black Friday.

Door de Amerikaanse belangenvereniging Shop.org is in 2005 een elektronische variant Cyber Monday bedacht. Cyber Monday is goed voor recordomzetten voor Amerikaanse webwinkeliers.

Dat gaat ook dit jaar gebeuren. Forrester heeft berekend dat met de Amerikaanse feestdagen online 78,7 miljard dollar zal worden uitgegeven. Dat is vijftien procent hoger dan vorig jaar. De sterke economische groei en lage werkloosheid in de VS zijn daar mede de oorzaak van.

Vorig jaar brak Cyber Monday al records. comScore heeft de omzet toen becijferd op een kleine anderhalf miljard dollar. Volgens Adobe wordt dat dit jaar 2,27 miljard dollar. Andere schattingen gaat uit van 1,8 miljard.

Het verkeer naar Amerikaanse retailsites is nu al 35 procent hoger dan vorig jaar, constateert Akamai. En ongeveer dertig procent van het retailverkeer komt van mobiele apparaten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Fuva

Zieke cijfers! Als nou 0,0001% bij mij wat zou bestellen…. Maar in ieder geval mooie cijfers, dit soort dagen zorgen ervoor dat de economie beter gaat draaien.

Frederique

@Fuva Als je ook kortingen van 75% geeft, vermoed ik dat het bij jou maandag ook storm loopt 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond