Deel dit artikel
-

Recordomzet voor Apple, maar iets minder iPhones verkocht

Ondanks allerlei geruchten over een gehalveerde productie, is Apple tevreden over de verkopen van de iPhone X. Die deed het beter dan verwacht. “Het is onze best verkopende iPhone sinds de lancering in november,” zegt CEO Tim Cook.

Apple heeft in het afgelopen eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 77,3 miljoen iPhones verkocht tegen 78,3 miljoen vorig jaar. De verkochte iPhones leverden wel meer op voor Apple, zeker 13 procent.

Apple had zelfs nog meer exemplaren van zijn duurste smartphone ooit kunnen verkopen, ware het niet dat er in het begin productieproblemen waren.

Ook werden 13,1 miljoen iPads verkocht (zelfde als vorig jaar) en 5,1 miljoen Macs. Dat leverde een totale omzet op van 88,3 miljard dollar, 13 procent meer dan vorig jaar. De winst kwam uit op 20 miljard tegen 17 miljard een jaar geleden.

Diensten zoals Apple Music leverden 8,4 miljard dollar op. De categorie overige producten (onder meer Apple Watch) was goed voor 5,4 miljard dollar.

De cijfers zeggen nog niets over de verkopen van januari. Het aandeel Apple noteerde in januari 2,1 procent lager na geruchten dat Apple van plan zou zijn om de productie van zijn topmodel te halveren.

Voor het komende kwartaal rekent het bedrijf op 60 tot 62 miljard dollar omzet. Analisten hadden meer verwacht.

Apple maakte vanavond ook nog een mijlpaal bekend: vorige maand waren er 1,3 miljard actief gebruikte Apple apparaten.

Er was vandaag ook nieuws over een eerste Apple Store in het Oostenrijkse Wenen. Die komt in een gerenoveerd pand in de historische Kärtner Straße.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond