Deel dit artikel
-

‘Apple gaat prijzen nieuwe iPhones verlagen’

Apple zou de prijzen voor zijn nieuwste iPhones begin volgend jaar sterk willen verlagen. De afzet van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus was al tegengevallen, maar nu zou ook de iPhone X minder goed lopen dan verwacht.

Van de iPhone X, de duurste smartphone die het bedrijf ooit heeft uitgebracht, zouden tussen de 30 en 35 miljoen exemplaren zijn verscheept. Met name in de VS, Taiwan en Singapore vallen de verkopen naar verluidt tegen.

Geruchten over tegenvallende verkopen komen vooral via ketenleveranciers in Taiwan. Die stellen dat Apple de verkoopdoelstelling met maar liefst 40 procent zou hebben verlaagd. Zo blijken ook geen nieuwe productielijnen voor de iPhone X meer opgestart te worden.

In het begin zou de iPhone X wel goed hebben gelopen, maar nu de meeste early adopters een exemplaar hebben, wil de rest niet volgen. De extreem hoge prijs lijkt de belangrijkste spelbreker.

Dit bericht is 97 keer gedeeld

1 Reactie

Arnauld Hackmann - NieuwsFiets Media & Events

Ik ben gek op Apple producten, maar je kunt jezelf ook uit de markt prijzen. En dat is wat – in mijn beleving – Apple aan het doen is met de iPhone X. Er zijn grenzen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond