Deel dit artikel
-

Reggefiber trekt zich terug uit Apeldoorn

Glasvezelbedrijf Reggefiber trekt zich terug Apeldoorn. Het bedrijf, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de nieuwbouwwijk Zuidbroek, spreekt over ‘financiële onzekerheden’.

Het aantal op te leveren woningen in nog in te plannen nieuwbouwwijken is niet voldoende voor een gezonde exploitatie, zo laat het bedrijf aan Emerce weten. De organisatie Apeldoorn Fiber zegt teleurgesteld te zijn. ‘Vreemd genoeg gaat Reggefiber gewoon verder met de aanleg van glasvezel in andere plaatsen in Nederland en zelfs in dorpen rondom Apeldoorn (Vaassen, Epe, Oene en Emst).’

Het initiatief om glasvezel aan te leggen in de stad kwam van een groep enthousiaste Apeldoorners, die meenden dat de stad klaar was voor een volgende generatie communicatie en media netwerk. Met het Rijssense bedrijf Reggefiber, dat naast de Apeldoornse wijk Zuidbroek ook Amersfoort, Deventer, Twello en andere omliggende plaatsen heeft voorzien van glasvezel, werden er verregaande gesprekken gevoerd. Reggefiber nuanceert dit: “We hebben nooit spijkerharde toezeggingen gedaan.”

De hoop van de initiatiefgroep is nu gevestigd op de Apeldoornse politiek en andere glasvezel aanleggende partijen, zoals investeringsfonds CIF. Als er nu niet voor glasvezel gekozen wordt zal dat gevolgen hebben voor bedrijvigheid, huisvesting, zorg op afstand en technologische vooruitgang, stelt de groep.

UPDATE 21/9: Reggefiber zegt in een formele reactie te blijven streven naar een ‘open communicatie tussen betrokken partijen over de mogelijkheden voor het aanleggen van glasvezel in de gemeente Apeldoorn’.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond