Deel dit artikel
-

Regioburo Schut fraudeert er lustig op los

De gemeente Amsterdam overweegt juridische stappen tegen Regioburo Schut, dat ondernemers valse nota’s stuurt voor een vermelding in een online gemeentegids.

Op Gemeentegids-2012.nl staan verwijzingen naar gemeentesites, waaronder die van Amsterdam, om zo te suggestie te wekken dat het om een gemeentelijke activiteit gaat.

Het Steunpunt Acquisitiefraude heeft Regioburo Schut al langer op het oog. Ondernemers gaven vorige maand al aan een factuur te hebben ontvangen voor het plaatsen van een advertentie op Zakelijke-nummers.nl. Hiervoor wordt een bedrag van 220,15 euro in rekening gebracht. “Dit zijn geen spooknota’s, waarbij het vaak om een verhuld aanbod gaat”, zegt directeur Fleur van Eck, “Ze sturen echt een factuur voor diensten die niet besteld zijn.”

Van Eck vindt het verdacht dat de domeinnaam in Denemarken is geregistreerd. “We hebben al geruime tijd de indruk dat grotere buitenlandse partijen achter dit soort activiteiten zit.”

Regioschut vermeldt als kantooradres Edisonstraat 23A te Franeker. Daar is inderdaad een Business Center Edison gevestigd, maar de eigenaar zegt tegen Emerce dat zijn adres wordt misbruikt. “Het hele bedrijf is ons niet bekend.” Het vermelde telefoonnummer werkt ook niet.

Op eerdere nota’s (Pdf) van het bedrijf staat een KvK-nummer dat verwijst naar Nederland Internet en Marketing, gevestigd aan de Westerbinnensingel 25d in Groningen. De onderneming, eveneens bekend als Regioburo Schut, is volgens de Kamer van Koophandel ‘uitgeschreven’.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Z.Eur

En natuurlijk geen enkele juridische mogelijkheid om dit soort praktijken aan te pakken.
Welkom in de bananenrepubliek 0031!
Misdaad loont nog steeds.

Kees van Driel

Is het ook al opgevallen dat http://www.ticketoffice.com ( een landelijk frauderende onderneming op het gebied van concertkaartjes ) dit adres als vestigingsadres ge(mis)bruikt – Edisonstraat23a te Franeker ??? ( toeval ? )

Foutje

@Kees van Driel: dat moet zijn Ticketloket.com.

hulla

Idd Ticketloket! HUFTER!!!!! Ik zou zeggen, deze man een koppie kleiner maken! Hij komt zichzelf nog wel tegen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond