Deel dit artikel
-

Reis-app Roadmap uit Delft in Amerikaanse handen

Het techbedrijf Roadmap is voor een onbekend bedrag overgenomen door het Amerikaanse Emburse, dat zich toelegt op het inzichtelijk maken en automatiseren van kostenbeheer voor bedrijven.

De partijen maakten de overname zojuist bekend. De handtekeningen werden op 8 maart gezet. “We waren niet op zoek naar een koper, maar de gelegenheid diende zich aan”, vertelt verkopend directeur Jeroen van Velzen. “Na de pandemie gaat de reismarkt drastisch veranderen. De zakenmensen díe reizen, hebben meer informatie nodig.” Dat is het punt waar de bedrijven elkaar vinden.

Emburse, dat in handen is van investeerders, is gespecialiseerd in kostenbeheer en automatisering. Het werkt voor veertienduizend klanten. Roadmap is klein maar fijn en bedient een ruim dozijn klanten met superspecialistische apps. Zakenreizigers hebben daarmee altijd actuele reis- en verblijfinformatie bij zich. De afdeling Administratie heeft op zijn beurt, aan de achterkant, altijd goed zicht op de gemaakte kosten.

“Wij richten ons op de allergrootsten van de wereld”, aldus Van Velzen “en zij ook op veel kleinere. We gaan producten maken voor elkaars klanten.”

Roadmap blijft onder eigen naam actief en krijgt van de nieuwe eigenaar de mogelijkheid op te schalen. Van Velzen wordt verantwoordelijk voor de versmelting van zijn diensten met die van Emburse.

Het Delftse bedrijf splitste in 2015 af van Sound of Data uit Rotterdam.

In 2019 gaf Van Velzen het onderstaande interview aan Top Names:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond