Deel dit artikel
-

Thomas Cook gaat multichannel; 2500 banen weg

2500 werknemers van reisorganisatie Thomas Cook verkeren in grote onzekerheid nu het bedrijf 195 reisagentschappen in Engeland en Ierland wil sluiten als onderdeel van een nieuwe multichannelstrategie.

Het 171 jaar oude bedrijf heeft ruim duizend reiswinkels in Engeland, waarmee het de grootste reisorganisatie in winkelstraat is. Maar al geruime tijd zijn de winkels verliesgevend. Tot september vorig jaar werd er 590 miljoen pond verlies geleden, en het jaar daarvoor noteerde Thomas Cook ook al een verlies van 518 miljoen pond.

Thomas Cook merkt de invloed van internet en alleen met een kleinere organisatie (met 874 winkels) heeft de multichannelstrategie kans. Het bedrijf zegt zich te willen spiegelen aan het zakelijke model van de reisbureaugroep van TUI, maar wil wel in de winkelstraat blijven.

De vakbonden zijn ‘aangeslagen en woedend’ over de ontslagen, een vijfde van het personeel. De reisorganisatie heeft 15.500 mensen in dienst.

Thomas Cook is na HMV en Jessops de volgende grote Britse retailer die in de problemen is gekomen. Ook modehuis Aurora Fashions heeft een multichannelstrategie aangekondigd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arjan

Vakbnden willen zeker dat iedereen werkloos wordt? Tja, sommigen moeten weg.Thats business

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond