Deel dit artikel
-

Restanten Newconomy buiten de Zuka-overname Vivenda

Belangen van het oude Nederlandse dotcom investeringsfonds Newconomy zijn niet meegegaan in de omgekeerde overname van Vivenda door huizensite Zuka.

Dat bevestigt de bestuursvoorzitter van Vivenda, André Mirck, tegenover deze uitgave.

Vivenda Media Groep was tot voor kort de eigenaar van Newconomy Ventures. Daar zitten participaties in in Ooip Syndication (16,3%), Apollo Invest (12%) en Quova (0,7%).

“Aandelen van de participaties zijn via een schikking met Publishing Partners Nederland terechtgekomen bij de curator van PPN. Hij draagt verder zorg voor de afhandeling van de crediteuren”, aldus Mirck. PPN legde eind december 2009 beslag op Vivenda Media Groep. Een schikking resulteerde in de desinvestering.

Gisteren maakte Vivenda bekend dat het huizensite Zuka definitief overneemt. Zuka koopt een converteerbare obligatielening waarmee het, na omzetting van de schuld in aandelen, eigenaar wordt van Vivenda. Daarmee is de huizensite een beursgenoteerde onderneming geworden waarvan 33 procent van de aandelen publiek staan genoteerd.

Zuka-directeur Ron van Veldhoven wordt bestuursvoorzitter van Vivenda Media Groep. Hij wil het bedrijf omvormen tot een online en offline huizenplatform, een concurrent van Funda. “Funda is er voor de makelaars, wij zijn er voor de consument”.

Over de financiële prestaties van Zuka meldde Vivenda gisteren aan de markt: “De omzet over het jaar 2009/2010 van Zuka bedroeg 298.000 euro (2008/2009: 970.000) met een brutomarge van 297.000 (2008/2009: 970.000) en een Ebitda van negatief 620.000 euro over het jaar 2009/2010 (2008/2009: 1.000 negatief).”

Newconomy werd in 1998 opgericht en nam later als beursgenoteerd venture capitalist belangen nam in Nederlandse internetbedrijven. Het werkte vanuit veronderstelling dat internetbedrijven in de loop van de tijd meer waard zouden worden, maar het klappen van de dotcom bubbel bracht het bedrijf in financiële problemen.

Foto: ricardodiaz (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Doetzsy

En Ron van Veldhoven gaat gewoon verder…. dat is niet het geval bij heel veel mensen die hij heeft opgelicht met Legio Lease. Mensen die dachten pensioentjes op te bouwen kwamen bedrogen uit. De praktijken in die tijd waren echt mensonterend. Als de heer Van Veldhoven nu eens zijn winst gaat gebruiken om mensen die hij gedupeerd heeft terug te betalen dan is hij pas echt een kerel. Hij rijdt zijn jaguar over de rug van gedupeerden. Misschien dat hij zichzelf dan echt met trots in de spiegel kan aankijken en bij zichzelf denkt: dat heb ik nu eens goed aangepakt. Ik zou zeggen Ron van Veldhoven je hebt nog belangrijker werk te doen. Zet je zaken recht en zodra je dat hebt gedaan hoop ik dat je echt stinkend rijk wordt en dat je dan echt trots op jezelf kan zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond