Deel dit artikel
-

Roamingtarieven Benelux mogelijk afgeschaft

België, Nederland en Luxemburg gaan eind september rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken van de afschaffing van roamingtarieven in hun zone. In de drie landen betalen gebruikers dan hetzelfde tarief voor het gebruik van mobiel internet en mobiel bellen.

Plannen voor afschaffing van roamingtarieven staan al jaren op de agenda. In 2008 was het nog een voorstel van de Vlaamse christendemocratische partij.  Maar volgens Luc Willems, adjunct-secretaris-generaal van de Benelux-Unie, hebben de drie landen van de Benelux nu dan wederom de intentie geuit om de roamingkosten binnen hun zone af te schaffen.

Het afgelopen half jaar heeft het Secretariaat-Generaal van de Benelux naar eigen zeggen intensief overleg gevoerd tussen de ministeries en regulatoren van de drie landen. Een tussenrapport werd opgesteld dat in het najaar zal worden voorgesteld aan de ministeries van de drie lidstaten.

De plannen zullen wel moeten worden afgestemd met de Europese Commissie.  Eurocommissaris Neelie Kroes wil ook af van roamingtarieven, maar dan in heel Europa. Kroes wil één Europese telecommarkt.

Op dit moment houden gebruikers zich in met het gebruik van mobiele data in het buitenland. De kosten daarvan zijn overigens deze zomer al fors verlaagd, maar zij blijven hoog. Uit deze week gepubliceerde cijfers van de Europese Commissie blijkt dat Nederland, Luxemburg en België nog altijd de duurste landen zijn in Europa voor mobiel bellen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond