Deel dit artikel
-

Rocket Internet vertrekt van de beurs

De Duitse bouwer van internetbedrijven Rocket Internet levert zijn beursnotering in en wil door als privaat bedrijf. ‘Minder complex’, aldus de leiding.

De intentie hiertoe maakte de leiding vanochtend bekend. Rocket Internet betaalt 18,57 euro voor elk uitstaand aandeel en denkt het opkoopprogramma op 15 september af te ronden.

Rocket Internet ging in 2014 in Frankfurt naar de beurs tegen een koers van 42,50 euro. Het doel toen was om nieuw groeigeld op te halen. De grote financiële partner Kinnevik heeft zich ondertussen al helemaal teruggetrokken uit het Duitse concern. De beurs als geldschieter is ook niet meer nodig.

In het beursbericht van vanochtend stelt de leiding: “Er is tegenwoordig voldoende kapitaal beschikbaar buiten de beurs om. Bovendien brengt een beursnotering complexiteiten en verplichtingen met zich mee die de administratieve en ondernemersvrijheid hinderen.”

De onderneming van CEO Oliver Samwer hielp bedrijven als Zalando en HelloFresh groeien en zit nu in bedrijven als Helpling, Global Savings Group en Spotcap.

Foto: Heisenberg Media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond