Deel dit artikel
-

Romae levert content voor sites

Veel bedrijven hebben niet de kennis of het personeel om zelf hun sites up to date te houden. Het nieuwe bedrijf Romae springt hier op in en biedt projectmanagement en redactiefuncties aan bedrijven. Oprichter is Heleen Sluijs, voorheen werkzaam bij Bruna Multimedia. Uitgeverij Samsom gaat gebruik maken van de dienst.

Sluijs: 'Ik liep bij vorige functies vaak tegen het probleem op dat sites niet vaak genoeg updates krijgen; te weinig tijd. Ook van webdesigners begreep ik dat dat hun opdrachtgevers vaak met veel te weinig inhoud en content aanleverden voor de bouw van een site.'

Romae richt zich op middelgrote bedrijven die de bezoekersfrequentie van hun sites willen vergroten door middel van actuele, doelgroepgerichte informatie. Daarnaast werkt Romae ook samen met webmasters en ontwerpers om bijvoorbeeld spelletjes, wedstrijden, enquetes en stemmingen op een site te plaatsen.

Sluijs kan nog niet zeggen hoe groot de markt is voor een bedrijf als Romae. Momenteel werkt ze met freelancers, maar het is de bedoeling om door te groeien met eigen personeel. 'Ik hoop inderdaad wel op groei', zegt Sluijs. 'Dit jaar wil ik ook beginnen met een commercieel e-zine, gericht op senioren.' Romae wil dit e-zine maken in samnewerking met een andere partij. Voor het project wordt nog een investeerder gezocht.

Romae begint binnenkort aan de redactie van een zestal sites van Samson, waaronder Adfoweb en Adformatie. 'Juist uitgeverijen kunnen baat hebben bij deze dienst. De redactiecultuur voor print zit er daar ingebakken, terwijl een site om een compleet andere benadering vraagt.'

Deel dit bericht

2 Reacties

Marco Lequin

Contentbeheersing is en blijft een probleem, niets is minder waar. Middelgrote bedrijven moeten hierin steeds meer zelf kunnen en willen voorzien. Het blijkt dat Internet een ondergeschoven kindje is. De kleinere bedrijven hebben vaak genoeg de tijd echt niet ! Daarbij komt dat de meeste niet financieel krachtig genoeg zijn om bedrijven als Romae in te huren voor lange periodes.Mijn visie is dus ook dat bedrijven als Romae op korte termijn zeer goed de markt kunnen bespelen. Maar zodra Internet geintegreerd wordt in de bedrijfsstrategie zal bij een verandering van de economische situatie de markt snel verkleinen.

Henk Vuijst

Geweldig zo'n initiatief, het is moedig om bij bedrijven binnen te stappen om te vertellen dat ze het niet goed doen, dat het beter kan. Ik denk dat kritisch kijken in de eigen keuken en gebruik maken van bedrijven als Romae niet alleen voor korte termijn, maar zeker ook op lange termijn een prima zaak is.Ik wens Heleen Sluijs dan ook alle succes toe.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond