Deel dit artikel
-

RTL Groep koopt Bertelsmann Broadband voor bijna dertien miljoen euro

De Europese omroep RTL Group gaat de Broadband Group van het Duitse mediaconcern Bertelsmann AG overnemen voor 12,8 miljoen euro. RTL wil de expertise van de afdeling gebruiken om goederen via de televisie te verkopen. Naast de overname gaat een nieuwe afdeling BeBroadband van Bertelsmann samenwerken met de RTL Group voor het ontwikkelen van interactieve diensten.

De BroadbandGroup ontwikkelt wereldwijd e-commerce diensten en -platforms via breedband-distributiekanalen zoals kabel en satelliet. Volgens RTL-woordvoerder Markus Payer wil de RTL Group deze activiteiten gaan integreren met haar afdeling RTL New Media, die het televisiekanaal PayTV en de online activiteiten beheert. Daarnaast gaat de omroep nauw samenwerken met Bertelsmann voor het ontwikkelen van interactieve diensten, aldus Payer. "Onze core-business is interactive content, terwijl Bertelsmann goed is om de media-producten aan de man te brengen. Wij beschouwen de overname als een samenwerking", gaat Payer verder.

Bertelsmann Broadband Group was een afdeling van Bertelsmann eCommerce Group, die het personeel van de afgestoten Broadband Group overhevelt naar een nieuw ontwikkelde afdeling BeBroadband. Deze nieuwe afdeling gaat samenwerken met de RTL Group om interactieve televisie en e-commerce-activiteiten te ontwikkelen. "Door onze activiteiten te verdelen kunnen we onze media-activiteiten die rechtstreeks op consumenten zijn gericht versterken. De strategie, gericht op interactieve en -breedbandtelevisiediensten, wordt door de samenwerking uitgebreid", zegt Klaus Eierhoff, CEO van de DirectGroup en lid van de Raad van Bestuur van Bertelsmann AG.

De Bertelsmann eCommerce Group heeft belangen in online muziekdienst Napster en in webwinkels BOL.com, CDNow.com en BN.com, de online winkel van boekenwarenhuis Barnes and Noble. De RTL Group heeft belangen in 23 televisiekanalen en zeventien radiostations in elf verschillende Europese landen. De site van het concern telde in november vorig jaar drie miljoen unieke bezoekers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond