Deel dit artikel
-

RTL grote winnaar bij ‘internettelevisie’ in 2011

De programma’s van RTL4 en RTL5 scoren het best bij mensen die via het web kijken. Voor drie programma’s uit de top 10 ging zelfs nooit de televisie aan, omdat ze in hoge mate enkel via het web werden bekeken.

Dat blijkt uit het kijkcijferoverzicht over heel 2011, dat Stichting Kijkonderzoek publiceert (PDF). Het grootste deel van die rapportage gaat over ‘traditionele televisie’, maar een onderdeel omvat digitaal kijken. Web tv omvat alle programma’s die via het web worden bekeken tot zes dagen na de uitzending.

In deze categorie web tv is RTL Nederland veruit de best scorende partij in Nederland. Zeven van de tien en vier van de twintig uitzendingen in de toplijst zijn van RTL4 of RTL5.

Het meest bekeken web tv-programma over heel 2011 is de eerste aflevering van ‘Oh Oh Tirol’. Een op de drie Nederlanders kijkers zag dat programma helemaal nooit op televisie, maar enkel via het web.

Ook opvallend is ‘Oh Oh Cherso’ eind oktober door de helft van alle kijkers via het web werd bekeken. Een andere webhit is ‘Echte Meisjes in Jungle’. Bijna eenderde van de kijkers zag dat programma nooit via tv.

Foto: Michael Gil (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan-Willem

Indrukwekkende cijfers van rtl. Een kleinbeetje zeuren over cijfers: Quote “het meest bekeken web tv-programma over heel 2011 is de eerste aflevering van ‘Oh Oh Tirol’. Een op de drie Nederlanders zag dat programma helemaal nooit op televisie, maar enkel via het web.” lijkt mij niet helemaal juist. Moet volgens mij zijn van alle kijkers keek 1 op de 3 het online en dus niet van alle Nederlanders…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond