Deel dit artikel
-

RTL Group rapporteert recordomzet en 4,5 miljoen betalende streamingabonnees

RTL ziet het aantal betalende abonnees voor de streamingdiensten van RTL Group in Duitsland en Nederland flink toenemen. In het afgelopen half jaar groeide het aantal gebruikers met 4,5 miljoen. De streamingomzet steeg met 21,5 procent naar 130 miljoen euro.

De groepomzet steeg de afgelopen zes maanden met 8,7 procent tot een recordniveau van 3,3 miljard euro. In het tweede kwartaal steeg de omzet met 6,5 procent tot 1,714 miljard, maar RTL merkt al wel dat de reclamemarkten aan het vertragen zijn, met name in de thuismarkt Duitsland.

De aangepaste EBITA steeg in de eerste helft van 2022 met 3,7 procent naar 501 miljoen en de groepswinst daalde naar 304 miljoen.

De stijging van de groepsomzet kwam vooral door de sterke prestaties van RTL Nederland. In de eerste helft van 2022 rapporteerden de tv-zenders van RTL Group in Duitsland en Nederland hogere kijkaandelen.

De voorgenomen fusie van Groupe TF1/Groupe M6 heeft averij opgelopen omdat de Franse mededingingsautoriteit grote bezwaren ziet. Er zijn volgende maand hoorzittingen gepland.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maurice

Nu nog investeren in een betere app 🙂 De videoland app is echt waardeloos en super vaak storingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond