Deel dit artikel
-

RTL Ventures en KPN Ventures samen in e-Healthmarkt

De investeringstakken van RTL Nederland en KPN bundelen de krachten om gezamenlijk de e-Healthmarkt te betreden.

Voor RTL is het (online) healthdomein vrij nieuw. KPN is als technologiebedrijf al jaren grootleverancier in de zorgsector. De bedrijven gaan de markt gezamenlijk verkennen en mogelijk, maar niet per definitie, gezamenlijk in bedrijven investeren. Beiden brengen ze bereik en middelen in.

De focus ligt op initiatieven waarbij de relevante expertise van beide bedrijven het onderscheid kan maken. Het staat partijen vrij om daarnaast ook individueel in e-healthinitiatieven te investeren.

RTL is inmiddels eigenaar van Dutch Learning Company, zijn eerste initiatief op het gebied van e-Health. Dat is vooral bekend van de site IedereenEHBO.nl

Financieel directeur Jan Kees de Jager van KPN zegt: “Wij zien kansen om samen met RTL de e-Healthmarkt te verkennen, en potentieel kunnen we ook gezamenlijk investeren in e-healthstartups die door de combinatie van expertise en bereik van RTL en KPN sneller kunnen door ontwikkelen tot een zakelijk succes.”

De Jager staat meer dan zijn voorgangers op de voorgrond. Hij is, zoals deze aankondiging laat zien, ook meer naar buiten toe betrokken bij de operaties.

Mede door de opkomst van het internet of things staat de zorgsector aan de vooravond van grote veranderingen. Daarbij staan thuiszorg, big data en analytics maar ook verhoogd bewustzijn over voeding centraal. Dit is een zo algemeen thema dat RTL als publiekszender dit naar zich toe wil trekken.

KPN Ventures werd in juni opgericht met een omvang van om en nabij 35 miljoen euro. Tanja Kramer werkt vanuit het telecombedrijf met de nieuwe partner. RTL treedt sinds 2011 op als investeerder en doet dat sinds begin 2013 intensiever. Het fonds staat nu, na het vertrek van Nicolas Eglau, tijdelijk onder leiding van investment manager Vincent Pieterson.

Vandaag organiseert Emerce in Amsterdam de jaarlijkse eHealth Convention.

Foto: Marcel Bekedam (c)

Deel dit bericht

2 Reacties

Nick

Werkt Jan-Kees de Jager nu weer bij KPN? Waarom werkt een succesvol ondernemer en multimiljonair nog in loondienst? Kan het helaas niet verhelpen dat ik er meteen iets achter zoek…

Kees Geld

@Nick het gaat allemaal om netwerken. Eerst rijk worden met je onderneming, dan een groot netwerk in de politiek en vervolgens beheer over financien van een van de grootste bedrijven van Europa. Machtsgevoel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond