Deel dit artikel
-

Russiche miljardair stapt in Rocket Internet

De Russische miljardair Len Blavatnik zou voor tweehonderd miljoen euro een belang in de Europese incubator Rocket Internet hebben genomen.

Zijn bedrijf Access Industries zou daarmee naast het Finse Kinnevik de tweede grote investeerder in Rocket Internet zijn, een incubator die door de Duitse broers Samwer is opgericht. Hoeveel procent van de aandelen Access Industries heeft verworven weet de doorgaans goed geïnformeerde nieuwssite Grunderszene niet te melden.

Access en Rocket zijn geen onbekende van elkaar. In maart van dit jaar nam Access Industries al een klein belang in Glossybox, wat net als Zalando, eDarling en Dropgifts projecten van Rocket Internet zijn.

De van oorsprong Russische investeerder, nu woonachtig in Londen, is via zijn bedrijf ook eigenaar van platenmaatschappij EMI.

Wat het Duitse bedrijf met het nieuwe kapitaal gaat doen, is niet bekend. Het kenmerk van de projecten van het bedrijf is dat buitenlandse online successen snel worden gekopieerd en onder een ander label snel in Europa worden uitgerold. Met Zalando maakt Rocket ook de stap naar Azië op dit moment.

Foto: Duncan Harris (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond