Deel dit artikel
-

Ryanair verkoopt Air Malta-vluchten op haar website

Ryanair gaat vluchten van Air Malta op haar eigen website verkopen. Volgens de Ierse low-cost carrier is dit een logische stap in het streven om de ‘Amazon van de reisbranche’ te worden.

Ryanair gaat alle eenentwintig routes van Air Malta aanbieden. Zelf biedt de luchtvaartmaatschappij 53 routes van en naar Malta aan. Er is geen overlap met het netwerk van Air Malta.

Air Malta viert dit jaar het 45-jarig bestaan maar de airline heeft weinig reden tot vieren. In 2012 ging Air Malta bijna failliet en kreeg het 130 miljoen euro van de overheid om dat lot af te wenden. Winstgevend is de luchtvaartmaatschappij nog steeds niet. De huidige overheid heeft geprobeerd een strategische partner te vinden die Air Malta onder haar vleugels zou moeten nemen, maar dat is niet gelukt. Air Malta stelt zelf dat ze het product en de tarievenstructuur aan het veranderen is, met meer beschikbaarheid in de lagere boekingsklassen en betaalde extra’s aan boord. Meer richting het low-cost model dus.

Ryanair profileert zich natuurlijk als prijsvechter en dus verwachten websitebezoekers lage tarieven te kunnen boeken. Stelt zij eisen aan de prijsstructuur van Air Malta? Nee, laat een woordvoerder weten. “De Air Malta-vluchten die op Ryanair.com te koop zijn geven Ryanair-klanten meer keuze in routes van en naar Malta. Ryanair blijft de laagste prijzen van Europa bieden, terwijl Air Malta haar eigen prijsstrategie blijft volgen.”

En wat levert dit alles Ryanair op? Daar wil de woordvoerder niets over zeggen. “We geven geen commentaar op commerciële overeenkomsten.” 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond