Deel dit artikel
-

Salarissen Silicon Valley rijzen de pan uit

Programmeurs in Silicon Valley verdienen gemiddeld 100.000 dollar per jaar, maar dat is nu alweer aan de lage kant. Startup Weeby.co heeft de grens daarom nu opgerekt naar 250.000 dollar per jaar. Alleen op die manier hoopt de het startende bedrijf (slechts 22 man sterk) talent aan te trekken.

CEO Michael Cartner verafschuwt de hoge salarissen, maar ziet geen andere mogelijkheid. Echt talent moet je losweken van Facebook, Apple en Google, vertelt hij aan Cnet. Deze sterprogrammeurs lopen immers risico. Of ze delen in het succes, of in de mislukking.

Tot nu toe was het gebruikelijk om programmeurs naast een salaris ook aandelen te geven. Maar met snel stijgende huizenprijzen in de Valley maken programmeurs zich ook in de Valley zich zorgen over hypotheken. 100.000 dollar (78.000 euro) is aan de krappe kant.

Cartner (29) heeft zelf drie startups opgericht, en er honderd geadviseerd. Een aantal jaren terug betaalde hij salarissen van 60.000 tot 70.000 dollar, ook aan bestuurders. Nieuwe werknemers krijgen niet direct een hoog salaris, maar beginnen met 100.000 dollar, waarna het bedrag met 10.000 per maand wordt verhoogd, afhankelijk van de prestaties. Daarnaast krijgen ze aandelen.

De kans is groot dat andere bedrijven het voorbeeld gaan volgen, waardoor Silicon Valley nog duurder wordt. Eerder dit jaar was er al verzet tegen de gentrificatie, de opwaardering van wijken waardoor armere bewoners in de verdringing komen. Lager personeel wordt letterlijk de steden uitgejaagd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond