Deel dit artikel
-

Silicon Valley raakt (eindelijk) bezorgd over privacy

Grote investeerders en bazen van grote bedrijven in Amerika beginnen, naar eigen zeggen te laat, het belang van privacy van zijn gebruikers te onderkennen.

Europese overheden en burgerrechtenbewegingen roepen al langer om betere erkenning van de rechten van burgers. Ze verzetten zich bijvoorbeeld tegen de lakse manier waarop Facebook daar bijvoorbeeld mee omgaat. Eerst nieuwe producten introduceren en achteraf bekijken of dat door de beugel kan. Dat is slechts één voorbeeld.

De Financial Times publiceert vandaag een verhaal waarin bazen van de grootste bedrijven uit Silicon Valley besef tonen van groeiende privacyzorgen. Dat lijkt gevoed door de grootschalige afluisterpraktijken van geheime diensten en daarna door het burgerverzet.

Eric Schmidt van Google zegt verrast te zijn door de snelheid waarmee het sentiment rondom privacy is gekeerd. Brad Smith van Microsoft zegt dat sommigen in de techindustrie niet beseften hoeveel consumenten aan hun private rechten hechten. Investeerder en Facebookbestuurder Peter Thiel zegt dat hij en zijn bedrijf de privacyzorgen in Europa ernstig hebben onderschat.

De krant vertelt niet of en, zo ja, welke extra privacymaatregelen bedrijven als Box, Facebook, Google en Salesforce.com nog willen nemen om zijn klanten gerust te stellen.

Foto: Isengardt (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond