Deel dit artikel
-

‘Samsung Galaxy wordt smartphone van Olympische Spelen’

Zo langzamerhand begint ook de lancering van een nieuwe Galaxy smartphone uit te groeien tot een evenement op zichzelf.  Fabrikant Samsung onthult op 3 mei in Londen de Galaxy S III. Naar verluidt wordt het nieuwe toestel de officiële smartphone van de Olympische Zomerspelen.

De lancering in Londen lijkt geen toeval. In ruil voor sponsoring van de Olympische Zomerspelen mag Samsung zijn nieuwe toestel officiële smartphone van de Olympische Spelen noemen. Mogelijk zal de smartphone ook voorzien zijn van NFC en zo als elektronische toegangskaart kunnen fungeren.

Op de uitnodiging staan overigens alleen een aantal kleurvlekken, maar de titel Samsung Mobile Unpacked verraadt dat het om de nieuwe Galaxy moet gaan.

Er wordt veel verwacht van het nieuwe toestel, want van de huidige versie zijn wereldwijd twintig miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland is het een van de meest gevraagde toestellen.

Samsung lijkt Apple ook nog in een ander opzicht te volgen. De specificaties van de nieuwe Galaxy zijn tot nu toe geheim gehouden. Er zou sprake zijn van een 4,7 inch toestel en Samsungs eigen Exynos 4412 processor. De behuizing zou uit keramiek bestaan en als systeemsoftware is gekozen voor Android 4.0.

De lancering zal via een livestream te volgen zijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

Nico

Leuk artikel!

Rinse

Ben heel benieuwd of dat NFC goed werkt om als toegangskaart te gebruiken. Het lijkt me aan de fraudegevoelige kant, maar als Mastercard er ook betalingen mee wil laten doen zal het vast goed beveiligd zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond