Deel dit artikel
-

Samsung sluit slechtste kwartaal in drie jaar af

Elektronicabedrijf Samsung, dat in het verleden de ene recordwinst na de andere boekte, heeft zijn slechtste kwartaal in drie jaar achter de rug doordat het steeds meer marktaandeel verliest aan concurrenten als Lenovo en Xiaomi op de markt voor smartphones.

De winst van de mobiele tak kelderde met 74 procent vergeleken met vorig jaar. De operationele winst van de totale groep ging met 60 procent omlaag en kwam uit op omgerekend 3,9 miljard dollar. De omzet daalde twintig procent naar 45 miljard dollar. Met de slechte cijfers was al rekening gehouden.

Volgens analisten heeft Samsung 78 tot 81 miljoen smartphones in het kwartaal verscheept, tegen 88,4 miljoen een jaar terug. Apple, Samsungs grootste concurrent, verkocht 39,3 miljoen iPhones, een stijging van 16 procent.

Het probleem voor Samsung zit hem vooral aan de onderkant van de markt, waar steeds meer concurrenten komen met goedkopere toestellen. Volgens Strategy Analytics is de Chinese fabrikant Xiaomi nu al de derde fabrikant van smartphones na Samsung en Apple. Het bedrijf verscheept 18 miljoen smartphones in het derde kwartaal.

Niettemin verwacht Samsung verbeteringen in het vierde kwartaal, maar daar dragen de smartphones niet aan bij, wel televisies en geheugenchips.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond