Deel dit artikel
-

Galaxy Note 5 zorgt voor winstgroei Samsung (update)

Samsung zag in het afgelopen jaar voor het eerst weer een winstgroei, zij het niet zozeer door de smartphones, maar als gevolg van componenten en tablets. Het is de eerste winstgroei in zeven kwartalen.

De operationele winst voor de totale groep, die ook televisies, koelkasten en halfgeleiders verkoopt, ging 82 procent omhoog naar 7,4 biljard won, omgerekend 6,5 miljard dollar (pdf). Toch is Samsung nog niet op het niveau van 2013, zijn beste jaar ooit.

Het was met name de Galaxy Note 5 tablet (of phablet) die zorgde voor een stijging van de winst van de mobiele divisie van 37 procent naar 2,4 biljard won, 2,1 miljard dollar. De Galaxy S6 Edge+, Galaxy A, en Galaxy J modellen droegen daar ook aan bij, ondanks een prijsverlaging van het vlaggenschip Edge. Samsung zegt een sterk vierde kwartaal te verwachten voor zijn smartphone divisie.

Samsung mag het dan nog altijd moeilijk hebben op de smartphonemarkt, het bedrijf blijft een dominante speler. Het verscheepte in het derde kwartaal meer smartphones dan Apple en Huawei samen, volgens gisteren vrijgegeven cijfers van IDC.

Alle fabrikanten samen verscheepten 355 miljoen smartphones in het derde kwartaal, tegen 332 miljoen een jaar geleden. Samsung is de nummer 1 met 84 miljoen smartphones. Apple leverde er 48 miljoen en Huawei 26 miljoen. Lenovo en Xiaomi volgen op grotere afstand, maar doen het op de Chinese thuismarkt juist goed.

LG blijkt in het derde kwartaal van 2015 bijna twee miljoen minder smartphones te hebben verkocht dan een jaar terug, geen 16 miljoen, maar bijna 15 miljoen. Daardoor daalde de omzet naar 2,69 miljard euro. LG scoorde wel goed met televisieverkopen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond