Deel dit artikel
-

Samsung lanceert eigen slimme butler Bixby

Samsung lanceert met de vandaag geïntroduceerde Samsung Galaxy S8 (Plus) een eigen variant van Cortana of Siri. Met Bixby haal je meer uit je telefoon, belooft het bedrijf.

Bij de lancering is de Engelstalige functie Bixby Voice al geïntegreerd in een aantal vertrouwde Samsung apps en functies, zoals Camera, Contacten, Gallerij, Berichten en Instellingen. Dat wordt binnenkort verder uitgebreid met extra mogelijkheden en apps van andere partijen.

Bixby herkent ook foto’s en kan informatie verzamelen over de plek waar je je bevindt. Bixby moet de interface worden voor meerdere apps en apparaten, wellicht ook van derden.

Dat Samsung een eigen spraakhulpje ontwikkelt, komt niet als een verrassing. Het bedrijf was tot nu toe aangewezen op oplossingen van derden zoals Google’s Assistant.

De Samsung S8 (en de grotere variant) moet het debacle met de Note 7 doen vergeten. Die moest van de markt worden gehaald nadat de enkele batterijen waren ontploft. Samsung wil de Note 7 alsnog in aangepaste vorm in bepaalde landen op de markt brengen.

De S8 toestellen met Bixby zijn eind april te koop in de Benelux. Nederlands verstaat hij dan nog niet.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond