Deel dit artikel
-

Samsung lanceert vierde generatie opvouwbare smartphones

Samsung introduceerde vandaag zijn alweer vierde generatie opvouwbare smartphones: de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4. Het blijft een nichemarkt die niettemin groeit: volgens Samsung zijn er vorig jaar 10 miljoen exemplaren verscheept.

De Galaxy Z Flip4 is volgens het bedrijf de ‘ultieme tool voor zelfexpressie’. Gebruikers maken direct vanaf het Cover Scherm selfies van hoge kwaliteit met Quick Shot. Of starten haarscherpe video-opnames.

​Bij gebruik van Quickshot is het nu ook mogelijk om selfies te maken in Portrait Mode en een preview te bekijken met de werkelijke fotoverhoudingen. Foto’s en video’s zijn scherper en stabieler – of het nou dag of nacht is – dankzij de verbeterde camera met een nieuwe sensor.

De Z Fold is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is ontworpen voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Multitasken is op de Z Fold4 volgens Samsung eenvoudiger dan ooit. Google-apps, zoals Chrome en Gmail, ondersteunen nu drag-and-drop, zodat gebruikers snel links, foto’s en meer van de ene app naar de andere kunnen kopiëren en plakken.

De Z Fold4 is verkrijgbaar vanaf 1799 euro met 256 GB. De Flip4 kost 099 euro of meer, afhankelijk van de configuratie.

Samsung kondigde vandaag ook nieuwe slimme horloges aan, de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro. De Galaxy Watch5 blinkt volgens Samsung uit met de keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties, terwijl de Galaxy Watch5 Pro net een stapje verder gaat met extra functies en een extra stevig en stijlvol design. Het is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit.

Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro zijn vanaf 10 augustus beschikbaar in pre-order. De officiële verkoop start op 26 augustus.

De horlogrs van Watch5 komen beschikbaar in verschillende kleuren en twee afmetingen. Large (44mm) verschijnt in Gray, Blue en Silver; Small (40 mm) in Gray Gold en Silver. De Silver-variant is voorzien van een Bora Purple-bandje dat ‘perfect samengaat’ met de Galaxy Z Flip4. De verkoopadviesprijs van de Galaxy Watch5 begint bij 299 euro.

De Galaxy Watch5 Pro komt beschikbaar in Black en Titanium, met een 45mm display, voor een verkoopadviesprijs van 469 euro (Bluetooth) en 519 euro (LTE).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond