Deel dit artikel
-

‘Samsung beperkt productie smartphones’

Samsung heeft de productie in zijn enorme smartphonefabriek in Vietnam teruggeschroefd wegens een overschot aan voorraden.

De fabriek, waar 100 miljoen smartphones per jaar kunnen worden gepruceerd, gaat over op een driedaagse werkweek, in plaats van zes dagen eerder, meldt Reuters.

Werknemers melden dat er weinig vraag meer is naar de toestellen. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat de wereldwijde smartphoneverzendingen dit jaar met 6 procent zullen dalen als gevolg van lagere consumentenbestedingen.

Het aantal verscheepte smartphones in China daalde dramatisch in de eerste helft van het jaar, tot een dieptepunt in 10 jaar.

Marktverzadiging, langere wachttijden tussen upgrades en steeds meer budgetbewuste consumenten zijn de belangrijkste oorzaak.

Samsung hoopt nog op goede verkopen van opvouwbare telefoons. Naar verwachting zal het zijn nieuwste opvouwbare producten op 10 augustus onthullen.

Samsung heeft zes fabrieken in het hele land, met name in de noordelijke industriële hubs Thai Nguyen en Bac Ninh, waar de meeste telefoons en onderdelen worden vervaardigd. In Ho Chi Minh City worden koelkasten en wasmachines gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond