Deel dit artikel
-

Samsung, Levi Strauss en LEGO naar eRetail Europe

Sprekers van Samsung, Heineken, Levi Strauss en LEGO  komen begin oktober naar Amsterdam voor een invite only-evenement rond eRetail. Dit jaar is daar eTravel Europe bijgekomen.

Het is zo langzamerhand traditie geworden: voorafgaand aan Emerce eDay, dit jaar op woensdag 5 oktober, blikken vertegenwoordigers van grote ondernemingen vooruit op de e-retailbranche. Het is niet zomaar een congres. Emerce selecteert niet alleen de sprekers, maar ook de toehoorders. Jezelf uitnodigen mag, maar dan moet je wel iemand uit het vak zijn.

Iedere spreker geeft een presentatie van 25 minuten, en nog eens 20 minuten worden ingeruimd voor de dialoog. De formule is bedoeld om de interactie met de bezoekers te stimuleren en te waarborgen.

Olle Moberg, e-commerce manager voor Samsung Electronics, vertelt op eRetail Europe wat de kansen van e-commerce zijn voor de smart home, en meer in het algemeen de Internet of Things.

Claudia Roggenkamp van Levi Strauss waarschuwt: als je niet vooruitloopt met online technologie of met omnichannel, sta je op achterstand. Levi’s ziet zich zelf graag als een ‘150 jaar oude startup’. Alberto Billato, e-commerce manager van De’Longhi Group, geeft weer een ander advies mee: luister naar je klanten en praat voortdurend met ze.

Een van de interessantste presentaties wordt verzorgd door Stephen Mader, die aan het hoofd staat van e-commerce van de LEGO Group. De Denen hebben zich de laatste jaren volledig op omnichannel gestort.

Volgens dezelfde formule wordt op dinsdag 4 oktober eTravel Europe gehouden. Met ook weer klinkende namen uit de online reiswereld. Patrick Østergaard is bijvoorbeeld digitaal manager bij Tivoli Gardens uit Kopenhagen, het romantische amusementspark in het hart van de stad.

Sebastian Fallert werkt voor Secret Escapes, het platform voor luxe reizen. Fallert was medeoprichter van JustBook, waarmee je hotelkamers kunt boeken.

Marcello Mastioni, chef EMEA HomeAway, een platform dat reizigers en huiseigenaren verbindt. Het Amerikaanse bedrijf heeft bijgedragen aan een significante groei van de vakantiehuizenmarkt.

Moderator voor eTravel Europe is Bas Lemmens, oprichter van ROOMLR.

Het volledige programma van eRetail Europe vind je hier. Alles over eTravel Europe vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond