Deel dit artikel
-

Samsung licht heel klein tipje van sluier Galaxy S5 op

De smartphone Galaxy S5 komt niet eerder dan maart of april. Dat heeft fabrikant Samsung in een interview bevestigd. Aanvankelijk gingen er geruchten dat het bedrijf zijn nieuwe smartphone al in februari zou willen lanceren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Veel meer wilde Lee Young Hee, vice-president van Samsungs mobiele tak, tegenover persdienst Bloomberg niet loslaten. Ook niet of de smartphone zal worden voorzien van een irisscanner en een metalen behuizing. De S5 zal in elk geval in combinatie met de een nieuwe versie van smartwatch Galaxy Gear worden gelanceerd.

Samsung meldde deze week voor het eerst sinds langere tijd een dalende winst van 7,8 miljard dollar in het vierde kwartaal. Dat was een grote teleurstelling, want de resultaten waren nauwelijks beter dan die van het kwartaal ervoor. Definitieve cijfers worden overigens 24 januari gepubliceerd, samen met de jaarcijfers.

Analisten wijzen op de toegenomen concurrentie op de smartphonemarkt. Zo zou de iPhone 5S de vaart uit de verkoop van de Galaxy S4 hebben gehaald. En die deed het toch al minder goed dan het paradepaardje S3. Samsung verscheepte overigens nog altijd 91 miljoen smartphones in het vierde kwartaal, 4 procent meer dan in het derde kwartaal.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sanne

Ik kan niet wachten tot hij uitkomt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond