Deel dit artikel
-

Samsung heer en meester op Nederlandse smartphonemarkt

Samsung domineert de Nederlandse smartphonemarkt. In het derde kwartaal nam het marktaandeel toe van 41 naar 47 procent. Nokia blijft met 38 procent marktaandeel sterk op de markt voor feature phones. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Nederlanders kochten in het derde kwartaal nog meer smartphones. 72 procent van de Nederlanders met een mobiele telefoon hebben er een. Door het groeiende marktaandeel van Samsung groeit ook het aandeel van Android: 69 procent van de Nederlandse smartphones draait onder dit OS. Apple is tweede in de markt met een aandeel van 22 procent.

Volgens Telecompaper wordt de gemiddelde smartphonegebruiker jonger en heeft hij een lager inkomen dan in het verleden. Een derde van de smartphonegebruikers is student. Hi en Vodafone zijn de meest populaire aanbieders, onder KPN en Telfort bevinden zich minder smartphonegebruikers.

Opnieuw is MediaMarkt de belangrijkste retailer voor smartphones. Een of de zes wordt daar gekocht. Gebundelde toestellen met simkaart worden vooral bij de winkels van T-Mobile gekocht.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leon

Nokia 38%??!
Dan zouden Samsung + Nokia samen 85% vd markt innemen. Aannemende dat een Hauwei, Blackberry en LG ook wel zo’n 10% samen pakken, blijft er dus slechts ongeveer 5% voor iPhones over.
Ik vraag me af in hoeverre dit een realistische weergave is vd markt die ik om me heen zie in het dagelijks leven.

Jan Libbenga

De cijfers waren inderdaad onjuist weergegeven. Nokia haalt het marktaandeel mede op basis van feature phones.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond